Home Seriale TV HBO aduce Cernobîl, o miniserie despre una dintre cele mai mari catastrofe create de om

HBO aduce Cernobîl, o miniserie despre una dintre cele mai mari catastrofe create de om

0
0

Miniseria Chernobyl / Cernobîl, ce spune povestea dramatică a unuia dintre cele mai groaznice catastrofe create de om din istorie, este pe HBO și pe HBO GO, din această săptămână.

Primul episod, din cele cinci, este deja pe HBO GO. Producția se vede și pe HBO, în fiecare marți, de la ora 21.00/

 

Pe 26 aprilie 1986, în centrala nucleară Cernobîl din Ucraina, Uniunea Sovietică, a avut loc o explozie masivă care a eliberat material radioactiv de-a lungul Belarusiei, Rusiei și Ucrainei, ajungând până la țările scandinave și din Europa de Vest.

Jared Harris îl interpretează pe Valery Legasov, un foarte important fizician soviet. Parte a echipei chemate să ajute, el este primul care a înțeles proporția dezastrului. Stellan Skarsgård îl interpretează pe Boris Shcherbina, vice prim-ministrul rus, trimis de Kremlin să conducă comisia guvernamentală de la Cernobîl în orele de după producerea accidentului. Emily Watson este Ulana Khomyuk, o fiziciană nucleară sovietă, hotărâtă să elucideze misterul care a dus la dezastrul de la Cernobîl.

Unde s-a filmat serialul Cernobîl? N-a fost ușoară găsirea locului de filmare care să „păstreze” încă urme ale Uniunii Sovietice. Producătorii s-au uitat la mai multe țări cu istorie sovietică, după cum a povestit producătoarea Sanne Wohlenberg, pentru Variety.

„Ne-am gândit la Ucraina, unde a avut loc dezastrul – și am și filmat acolo, în Kiev, pentru două săptămâni – însă sunt încă la începuturi în ce privește taxele de producție”, a povestit ea. Așa că Wohlenberg s-a îndreptat către Lituania, unde au găsit și o centrală nucleară parțial scoasă din funcțiune, la fel de veche ca cea de la Cernobîl. Avea două reactoare și nu patru precum cea din Ucraina, însă pe dinăuntru reactoarele erau asemănătoare.

 

 Jobs Database
Arata mai multe articole din Seriale TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Serialul Shogun, reînnoit cu două noi sezoane. Producătorii lucrează alături de moștenitorii scriitorului James Clavell

“SHŌGUN” — Pictured: Tadanobu Asano as Kashigi Yabushige. CR: Kurt Iswarienko/FX FX,…