Home Stiri Pablo Picasso, personaj central în sezonul doi al seriei geniul, de pe National Geographic

Pablo Picasso, personaj central în sezonul doi al seriei geniul, de pe National Geographic

0
0
Pablo Picasso (Photo by Arnold Newman/Getty Images)

Al doilea sezon al seriei Geniul de pe National Geographic va examina viața și opera pictorului spaniol Pablo Picasso, unul dintre cei mai influenți și omagiați artiști ai secolului al XX-lea.

Noul sezon, produs de Fox 21 Television Studios, îi va avea din nou ca producători executivi pe Brian Grazer și Ron Howard de la Imagine Entertainment, alături de Madison Wells Media’s OddLot Entertainment și EUE/Sokolow și va avea premiera în 2018.

Primul sezon din Geniul, difuzat de National Geographic în primăvară l-a avut în centru pe Alber Einstein, rol interpretat de Geoffrey Rush. Conform National Geographic, seria a fos urmărită de 45 de milioane de persoane, la nivel mondial.

Cariera artistică a lui Pablo Diego Jose Francisco de Paula Juan Nepomuceno Maria de los Remedios Cipriano de la Santisima Trinidad Ruiz y Picasso s-a întins pe mai bine de 80 de ani din cei 91 trăiți, mare parte din aceasta luând naștere în cea de-a doua casă a sa, din Franța.

Artistul a creat peste 50.000 de lucrări, între cele mai cunoscute fiind Bătrânul chitarist din perioada sa albastră, expus în prezent la Institutul de Artă din Chicago; Guernica, inspirată de bombardarea de către naziști a micuțului orășel spaniol cu același nume, lucrare expusă în prezent la Museo Reina Sofia din Madrid, Spania; și Domnișoarele din Avignon, inspirată de amanta și muza Fernande Olivier, lucrare expusă azi la Muzeul de Artă Modernă din New York.



Jobs Database
Arata mai multe articole din Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

NASA: Culisele inovațiilor, un nou documentar debutează la National Geographic

Televiziunea National Geographic lansează astăzi seria „NASA: Culisele Inovațiilor”. Premi…