Netflix „vorbește” română, din această săptămână. Platforma de video on demand a lansat în această săptămână în cea de-a 20-a limbă.
De ce România? „Am observat că românii stau pe Netflix mai multe ore decât în alte țări”, a spus Jonathan Friedland, Chief Communications Officer Netflix, subliniind că e mai important numărul de ore pe care îl petrec consumatorii decât numărul de abonați.
Reprezentanții Netflix au evitat să dea cifre despre numărul abonaților la nivel local, dar au vorbit despre serialele favorite ale românilor: Orange is the new black, House of Cards, Stranger Things, Narcos, 13 Reasons Why, Daredevil.
Planuri pentru conținut în limba română? Nu încă. „Probabil că vom avea conținut în limba română. Nu știm încă”, au spus reprezentanții platformei.
Aceștia au mai menționat și că Netflix nu strânge date persoanel ale utilizatorilor săi: „Noi analizăm comportamentul utilizatorilor noștri, ce conținut preferă, și nu ne interesează datele demografice: nu ne interesează dacă utlizatorul este bărbat sau femei, nici vârsta și nici ce venituri are, pentru că nu vindem publicitate”
Câte titluri sunt traduse în română? Sute. Numai la secțiunea Seriale TV am numărat 434 de titluri.
Netflix și câteva cifre:
Platforma este disponibilă în peste 100 de milioane de locuințe din 190 de țări.
120 de milioane de ore de conținut video.
Platforma este disponibilă în 20 de limbi, cea mai nouă fiind româna.
Foto. Cum setezi Netflix în limba română
Cum se poate viziona platforma Netflix în limba română: Utilizatorii care au deja abonament și nu au văzut încă varianta în română trebuie să acceseze opțiunea „Manage Profiles”, din partea dreaptă a ecranului. Să apese pe profilul utilizatorului și să selecteze limba română din secțiunea „Language”, iar apoi butonul „Save”
IMPORTANT. De menționat însă că cei care vor seta profilul Netflix pe limba română vor avea acces la mai puțin titluri decât dacă ar rămâne la varianta în englezîă. Asta întrucât, pe platforma în română nu mai apar titlurile care nu au fost traduse încă (valabil în special în cazul filmelor și serialelor care nu sunt produse de Netflix). Un exemplu este serialul Better Call Saul, care are doar două sezoane traduse în limba română, însă episoadele din al treilea sezon pot fi văzute doar dacă Netflix este setat pe limba engleză.