Home Seriale TV Documentarul Pianoforte, disponibil pe Max, a fost nominalizat la International Emmy Awards

Documentarul Pianoforte, disponibil pe Max, a fost nominalizat la International Emmy Awards

0
0

PIANOFORTE, documentarul care prezintă portretul intim al tinerilor pianiști care iau parte la legendara Competiție Internațională de Pian Chopin, a fost nominalizat la International Emmy® Awards 2024. Filmul, coprodus de HBO, a intrat pe platforma de streaming Max în prima parte a acestui an și este disponibil în regiunea CEE (România, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, Slovenia și Macedonia de Nord), Polonia, Spania, Portugalia și Țările de Jos.

Nominalizările pentru International Emmy® Awards 2024 au fost anunțate în urmă cu câteva zile de către Academia Internațională de Arte și Științe a Televiziunii. Există 56 de nominalizări în 14 categorii, din 21 de țări. PIANOFORTE (Telemark sp. z o.o./ HBO, Arte Poland) este nominalizat la categoria „Arts Programming” și va concura cu alte trei titluri: Robbie Williams (RSA Films Ltd. / Netflix United Kingdom), Virgilio (House of Chef / Astromax Argentina) și Who I Am Life (WOWOW Inc. / Wood’s Office Japan).

PIANOFORTE urmărește un grup eclectic de tineri muzicieni din întreaga lume care s-au pregătit încă din copilărie pentru ocazia unică de a concura la legendara Competiție Internațională de Pian Chopin, care are loc la fiecare cinci ani în Varșovia, Polonia. În timpul rundei preliminare, sunt 160 de concurenți. Apoi, aproximativ 80. Apoi 40. În cele din urmă, doar 10 norocoși ajung în finala prestigioasei competiții.

Documentarul oferă o perspectivă rară în culisele triumfului și dezamăgirilor zdrobitoare ale competiției. Regizorul Jakub Piatek surprinde presiunea cu care se confruntă acești muzicieni într-o experiență care combină lacrimi de epuizare și disperare cu bucuria extatică de a cânta. PIANOFORTE este atât o mărturie a puterii muzicii, cât și un portret intim al maturizării unor tineri pianiști care navighează printre rigorile competiției, sesiuni intense de practică, noi prietenii și multă dramă.

Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film Sundance, urmată de premiera europeană la CPH:DOX. PIANOFORTE a fost distins cu premiul Polish Eagle Award pentru cel mai bun documentar și a câștigat prestigiosul premiu internațional Golden Reel Award pentru realizări remarcabile în editarea sunetului. Printre premiile obținute de film se numără Visions du Reel (Premiul publicului), It’s All True (Mențiune specială), Millenium Docs Against Gravity (Premiul publicului, Premiul pentru cea mai bună producție), Młodzi i Film (Premiul pentru cel mai bun regizor), Montclair Film Festival (Mențiune specială pentru montaj), nominalizări la IDA Award – Best Music Documentary și la MPSE Reel Award for Outstanding Achievement in Music Editing.

Toți nominalizații se vor reuni la New York, în cadrul Festivalului Internațional de Televiziune Emmy®, pentru paneluri și prezentări, precum și pentru evenimente speciale, în perioada 22-24 noiembrie, cu un weekend înainte de ceremonia de decernare a premiilor. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul celei de-a 52-a gale a premiilor International Emmy® din New York, luni, 25 noiembrie 2024.

Credite: Creative documentary de Jakub Piątek, produs de Telemark – Maciej Kubicki, Kaś Dudarewicz și Zofia Kujawska. Creatori: Ula Klimek , Joanna Popowicz – TAG, Filip Drożdż și Jakub Pi Wszystkichtek. Un sprijin special din partea Institutului Polonez de Film și a experților săi. Coproducători: Artur Szklener; Institutul Național Fryderyk Chopin – Joanna Chorzępa; HBO – Hanka Kastelicová și Tereza Bóna Keilová; Iza Łopuch, Anna Spisz – Mazovia Warsaw Film Commission, MX35- Paweł Ziemilski și Mateusz Wajda, ZDF și Ventana Film – Hans Robert Eisenhauer.



Jobs Database
Arata mai multe articole din Seriale TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Zăpadă, Ceai și Dragoste: Cu puțin Noroc, filmul cu Liviu Vârciu și Diana Sar, disponibil în cinematografele din țară

O continuare cerută și asteptată, comedia neaoșă în care clasica prietenie a trei infracto…