
Filmele românești se văd pe Domeniul Regal de la Săvârșin, în a treia ediție a festivalului Suflet de România
La finalul acestei săptămâni, a treia ediție a festivalului Suflet de România readuce pe Domeniul Regal de la Săvârșin filme românești care apropie generațiile. Evenimentul organizat de Profi încurajează artizanii României să se conecteze la comunitate și să descopere micii producători locali, tradițiile și obiceiurile autentice ale satului românesc.
Pe 26 și 27 aprilie, între orele 12:00 – 19:00, festivalul Suflet de România oferă participanților ocazia să călătorească într-un sat atemporal. Printre filmele care pot să fie urmărite gratuit cu sprijinul Cinemaraton TV și care fac conexiunea cu satul românesc autentic se află „De-aș fi… Harap Alb” (1965, regizat de Ion Popescu-Gopo după propriul scenariu), „Fiul munților” (1981, regizat de Gheorghe Naghi), „Liceenii” (1986, regizat de Nicolae Corjos), „Veronica” (1973, regizat de Elisabeta Bostan), „Extemporal la dirigenție” (1987, regizat de Nicolae Corjos), „Maria Mirabela” (1981, regizat de Ion Popescu-Gopo) și „Amintiri din copilărie” (1965, regizat de Elisabeta Bostan).
Pe scena principală, Festivalul Suflet de România 2025 aduce dansuri populare, concerte Irina Rimes și Surorile Osoianu, Zdob și Zdub, Emeric Imre Trio, Tribut Maria Tănase (Mariano Castro & Alexandra Fits) dar și o discuție pentru suflet cu Părintele Constantin Necula, purtată de jurnalistul Cătălin Striblea.
Pentru iubitorii de filme românești, dar și pentru cei care încă nu le-au descoperit farmecul, acest weekend oferă un adevărat regal pe domeniul de la Savârșin, în cadrul festivalului Suflet de România.
Toate activitățile din cadrul evenimentului au accesul liber și se adresează tuturor vârstelor.
Accesul la festivalul Suflet de România 2025 este gratuit și se poate face din DC74, indicații complete de orientare, precum și programul celor două zile de festival fiind disponibile pe https://www.profi.ro/suflet-de-romania.
Festivalul Suflet de România încurajează comunitatea să se conecteze la valorile autentice, la gusturile bune și tradițiile satului românesc prin intermediul unor experiențe trăite într-un cadru natural în care este recreată lumea rurală. Inițiativa Profi este parte a acordului tripartit “Creștem Comunități”, semnat de către Asociația Casa Majestății Sale, Universitatea de Științele Vieții “Mihai I” din Timișoara și lanțul de magazine Profi, pentru susținerea producătorilor locali și conservarea artizanatului autentic și tradițional românesc.