INTERVIU. „La casting, Bogdan Naumovici a fost foarte deschis şi ne-a încurajat să aducem şi o parte din noi în interpretare”, povesteşte magicianul Robert Tudor.Publicitate
Magicianul debutează în cinema cu un rol în filmul „Ţăndări”, regizat de publicitarul Bogdan Naumovici. Robert Tudor îl interpretează pe Axinte, un fotbalist mereu rezervă, în aşteptarea momentului în care să se remarce.
El face parte din echipa Ţăndările din Ţăndăreşti, condusă de antrenorul Mitică (Constantin Florescu), fost primar în comuna Moviliţa, care propune actualului primar al comunei (Alin Florea) un pariu: cine câştigă meciul dintre echipele celor două comune, primeşte bugetul pe un an al comunei pierzătoare.
„Lumea din „Ţăndări” este, într-un fel, şi lumea mea. Toată copilăria mi-am petrecut-o la ţară, în Dragomireşti-Vale.
Atmosfera rurală din film mi-a adus aminte de poveştile din sat, de oamenii plini de viaţă şi umor, dar şi de lecţiile de viaţă simple, dar valoroase, pe care le-am învăţat acolo. Cred că publicul va regăsi în film multe momente care îi vor aminti de copilărie sau de vizitele la bunici”, mai spune el.
Robert Tudor a apărut din 2003 în emisiuni TV, iar popularitatea lui a crescut după ce a participat la Românii au talent în 2015.
A făcut echipă cu Mihai Bobonete şi Cătălin Neamţu într-o serie de show-uri de improvizaţie (2012-2013), apoi a fost parte din Improv Show (cu Mihai Bobonete şi Bogdan Naumovici).
În prezent, magicianul poate fi văzut la emisiunea Power Couple, alături de soţia sa.
„Ţăndări”, un film scris şi regizat de publicitarul Bogdan Tudor, va fi lansat în cinematografele din ţară începând din 28 ianuarie.
Citeşte şi: INTERVIUL LUNII. Bogdan Naumovici, detalii despre filmul Ţăndări, care se va lansa luna aceasta în cinematografe
Citeşte şi: VIDEO. Bogdan Naumovici, publicitar şi director de creaţie iUmor, va lansa un film cu Dan Badea, Carmen Tănase, Sergiu Costache şi magicianul Robert Tudor. Şi mulţi alţii
Detalii, în interviul de mai jos cu Robert Tudor:
Cum a fost prima întâlnire cu rolul din „Ţăndări”? Povesteşte-ne despre experienţa de casting, discuţiile despre personaj şi atmosfera de la filmări.
Robert Tudor: Prima întâlnire cu acest rol a fost o surpriză plăcută! Când am citit scenariul, am simţit imediat că personajul are ceva din energia mea.
La casting, Bogdan Naumovici a fost foarte deschis şi ne-a încurajat să aducem şi o parte din noi în interpretare. Atmosfera de la filmări a fost relaxată, dar totodată foarte profesionistă – exact echilibrul perfect pentru o comedie care îşi propune să fie autentică şi amuzantă.
Cum a fost colaborarea cu regizorul şi colegii? În ce măsură a contat, în colaborarea pentru acest proiect, experienţa de lucru anterioară cu regizorul?
Robert Tudor: Colaborarea cu Bogdan Naumovici a fost una dintre cele mai interesante experienţe. El ştie foarte bine ce vrea de la fiecare scenă, dar îţi oferă şi libertatea să experimentezi.
Cu unii colegi mai lucrasem înainte, ceea ce a ajutat mult, pentru că deja aveam o chimie naturală. Am râs enorm pe set şi asta cred că se va vedea şi în film.
Cum e personajul tău şi ce te amuză cel mai mult la universul şi întâmplările din care face parte? Dar în dinamica relaţiei cu celelalte personaje?
Robert Tudor: Personajul meu este un tip care aduce mult umor în situaţii de viaţă aparent banale. Ce mă amuză cel mai mult la el este felul în care îşi justifică acţiunile, uneori complet ilogic, dar mereu cu încredere totală.
În relaţie cu celelalte personaje, e genul care fie calmează spiritele, fie le agită şi mai tare, dar întotdeauna cu o doză de umor.
Care e relaţia ta cu fotbalul? Care sunt cele mai plăcute amintiri legate de fotbal (meciuri, arbitraj, conversaţii, întâmplări)? Ai în minte vreun antrenor sau fotbalist pe care-l admiri sau la care crezi că personajul tău s-ar fi raportat cu veneraţie?
Robert Tudor: Am crescut la ţară, în Dragomireşti-Vale, iar fotbalul era parte din viaţa noastră de zi cu zi. Jucam fotbal în curtea şcolii fie în timpul orelor, fie „abuziv” după ore. În liceu, eram atât de pasionat încât uneori mergeam la alte clase la orele lor de sport, doar ca să prind un meci.
Dintre antrenori, îl apreciez enorm pe Mircea Lucescu pentru tot ce a făcut în fotbal, dar şi pe fiul său, Răzvan Lucescu, care antrenează în Grecia. Şi, trebuie să recunosc, îmi place mult şi Gigi Becali – ca patron şi, de ce nu, ca „antrenor”. Ştie să aducă spectacol, nu doar pe teren, ci şi în afara lui!
Cum te raportezi tu la lumea din filmul „Ţăndări”? Cum arată satul în amintirea ta vs universul propus în film?
Robert Tudor: Lumea din „Ţăndări” este, într-un fel, şi lumea mea. Toată copilăria mi-am petrecut-o la ţară, în Dragomireşti-Vale, şi am trăit tot felul de întâmplări care acum mi se par amuzante.
Atmosfera rurală din film mi-a adus aminte de poveştile din sat, de oamenii plini de viaţă şi umor, dar şi de lecţiile de viaţă simple, dar valoroase, pe care le-am învăţat acolo. Cred că publicul va regăsi în film multe momente care îi vor aminti de copilărie sau de vizitele la bunici.
În ce măsură sunt diferenţe între pregătirea pentru un spectacol de magie vs pentru un rol într-un lungmetraj?
Robert Tudor: La magie, e vorba despre controlul total al momentului – pregăteşti fiecare secundă, fiecare reacţie a publicului.
La film, trebuie să fii deschis la imprevizibil, să te conectezi cu ceilalţi actori şi să te adaptezi. Ambele cer multă atenţie la detalii, dar în film ai un regizor care te ghidează, pe când la magie tu eşti propriul tău regizor.
Ce apreciezi cel mai mult la un spectacol de comedie şi magie, respectiv la un film de comedie?
Robert Tudor: Într-un spectacol live, apreciez interacţiunea directă cu publicul – energia pe care o primeşti e de nepreţuit.
La un film de comedie, ador construcţia personajelor şi situaţiile absurde care te fac să râzi în hohote. Când cele două se combină, rezultatul e o experienţă memorabilă.
Ne poţi împărtăşi câteva filme şi seriale de comedie preferate/ pe care le apreciezi pentru un anume tip de umor, personaje etc?
Robert Tudor: Un film de comedie care îmi place foarte mult este „Spargătorii de nunţi” (Wedding Crashers), iar Jim Carrey este un actor care mă inspiră enorm, mai ales prin filmele sale comice, dar şi cele mai serioase, cum ar fi The Truman Show.
Recent am urmărit serialul „Dune” – nu e de comedie, dar mi-a plăcut enorm pentru povestea sa captivantă.
Care sunt cele mai importante schimbări pe care le percepi acum, în meseria ta? Ce s-a schimbat în disciplina şi abordarea ta? Şi cum te ajută, în viaţa personală, elementele experienţelor artistice?
Robert Tudor: Oamenii sunt tot mai dornici de autenticitate, fie că e vorba de magie, fie că e vorba de film.
Cred că asta m-a făcut să pun mai mult accent pe naturaleţe şi pe conexiunea reală cu publicul, atât pe scenă, cât şi pe platourile de filmare.
Care sunt, din punctul tău de vedere, cele mai puternice motive pentru care ar trebui să vină publicul la cinema să vadă „Ţăndări”?
Robert Tudor: „Ţăndări” e o comedie care combină umorul autentic românesc cu poveşti în care oricine se poate regăsi.
Are personaje memorabile, situaţii neaşteptate şi o atmosferă care te face să râzi şi să te relaxezi. Dacă vreţi să începeţi anul râzând, ăsta e filmul perfect!
În ce proiecte te mai vedem acum/ curând? Şi despre ce proiecte ne mai poţi dezvălui câteva detalii?
Robert Tudor: Mă vedeţi în show-ul „Power Couple”, unde particip alături de soţia mea.
În paralel, pregătesc un turneu de magie în mai multe oraşe din ţară, spectacole corporate deja programate şi sper să ajung în cât mai multe mall-uri din România, pentru a aduce magia mai aproape de oameni. 2025 va fi un an plin, cu multe surprize!