Home Seriale TV Alice in Borderland va avea și sezonul al doilea. 10 informații inedite despre serial

Alice in Borderland va avea și sezonul al doilea. 10 informații inedite despre serial

0
0

Alice in Borderland, unul dintre surprinzele Netflix din luna decembrie, un serial japonez horror, va avea și sezonul al doilea. Anunțul a fost făcut de Netflix, la scurt timp de la premiera producției.

Serialul Netflix Alice in Borderland, bazat pe populara manga SF-thriller omonimă, a captat atenția fanilor din întreaga lume, devenind cel mai popular titlu original Netflix japonez cu actori reali, a anunțat compania.

Pe scurt, serialul are în centru un gamer și pe cei doi prieteni ai săi care trebuie să supraviețuiască într-un Tokyo pustiu. Iar pentru asta trebuie să joace jocuri.

Până la sezonul doi Alice in Borderland, prezentăm în continuare 10 lucruri despre primul sezon al producției, informații oferite de Netflix:

1. Din momentul lansării sale pe 10 decembrie, serialul Alice in Borderland a devenit popular în Japonia și pe teritoriul Asiei (Malaysia, Hong Kong, Filipine, Singapore, Taiwan, Thailanda și Vietnam).

Dar și în restul lumii, clasându-se în Top 10 în Germania, Franța, Portugalia, Austria și Grecia, printre altele. Per total, acesta a fost în Top 10 în aproape 40 de țări/teritorii.

2. Serialul este o adaptare a faimoasei benzi desenate omonime, scrise de Haro Aso.

Aceasta a fost publicată în serie în revistele de benzi desenate japoneze săptămânale Weekly Shonen Sunday S și Weekly Shonen Sunday între 2010 și 2016.

3. Căutările pe Google cu privire la manga Alice in Borderland au explodat la nivel global în preajma lansării adaptării sale sub formă de serial.

Oamenii din întreaga lume i-au descoperit și căutat pe internet și pe actorii principali Kento Yamakazi și Tao Tsuchiya, care sunt celebri în Japonia.

Actorii principali Kento Yamakazi și Tao Tsuchiya. Fotografie: © Haro Aso, Shogakukan/ROBOT

4. Interesant este faptul că Aso a declarat că cele două personaje principale sunt inspirate din viața sa.

„Mi-am adus aminte cum eram eu pe la 20 de ani și l-am creat pe Arisu după nehotărârea care mă caracteriza”, a spus el.

Personajul Usagi a luat viață din latura autorului care „este independentă și nu trebuie să se bazeze pe cei din jur”, a adăugat acesta.

5. Scena din primul episod, în care trecerea de pietoni Shibuya (una dintre cele mai aglomerate intersecții din Tokyo) este pustie, nu a fost filmată deloc în Shibuya.

Aceasta s-a filmat pe un platou de filmare imens din orașul Ashikaga, prefectura Tochigi, la peste 100 de kilometri distanță de adevărata intersecție Shibuya. Platoul exterior al serialului Alice in Borderland din orașul Ashikaga.

Platoul exterior al serialului Alice in Borderland din orașul Ashikaga. Fotografie: © Haro Aso, Shogakukan/ROBOT

6. Inițial, în primul episod, Arisu și prietenii săi trebuiau să se întâlnească în față la Starbucks, în Shibuya, dar din cauza complexității unui platou acoperit de sticlă, locația a fost schimbată cu un panou din fața stației de metrou.

Arisu și prietenii săi © Haro Aso, Shogakukan/ROBOT

7. Scena în care Arisu și prietenii săi aleargă de pe o stradă aglomerată în toaleta publică a stației de metrou Shibuya, în care așteaptă și apoi ies în intersecția Shibuya pustie, a fost filmată într-o singură dublă care a durat mai mult de 4 minute.

În acest scop, echipa a trebuit să recreeze tot ce se vede în imagine. Barierele de acces din primul episod au fost unul dintre obiectele recreate cu exactitate pe platoul de filmare.

Barierele de acces din episodul 1 au fost unul dintre obiectele recreate cu exactitate pe platoul de filmare. Fotografie: © Haro Aso, Shogakukan/ROBOT

8. În scena din Shibuya, cu excepția barierelor de acces, a toaletei publice și a străzii, totul a fost creat cu CGI (Computer-generated imagery).

Pentru a păstra autenticitatea cadrului, regizorul efectelor vizuale a recreat până și umbra clădirii Tokyu, care ar apărea în locația respectivă.

Scenă din Alice in Borderland, episodul 1. Fotografie: © Haro Aso, Shogakukan/ROBOT

9. Tigrul din episodul cinci a fost creat folosind efecte vizuale speciale. Procesul a fost supervizat de regizorul olandez pentru animații Erik-Jan De Boer, care a câștigat un premiu Oscar pentru crearea tigrului din Viața lui Pi (2012).

Lucrările de producție au fost realizate de Anibrain, studioul indian de animații și efecte vizuale speciale. Per total, aceste efecte vizuale au necesitat implicarea echipelor din Japonia, Singapore, SUA (Los Angeles) și India.

Scenă din Alice in Borderland, episodul 1. Fotografie: © Haro Aso, Shogakukan/ROBOT

10. Pentru a crea pantera neagră din episodul patru, echipa de efecte speciale a companiei japoneze Digital Frontier a mers la grădina zoologică pentru a analiza textura blănii și mișcările acestui animal.



Jobs Database
Arata mai multe articole din Seriale TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

VIDEO. Disney+ ne duce înapoi în universul Alien

Legendara franciză Alien dă naștere unui nou thriller SF de groază. Este vorba despre film…